Under Construction

breaking walls, building relationships​

Het thema van de conferentie is: ‘Under Construction: Breaking Walls, Building Relationships’. Tijdens de conferentie zullen we focussen op de muren rondom ons hart. Deze muren bieden bescherming, maar creëren ook afstand met anderen en met God. Met heerlijke aanbiddingsmuziek, verschillende reflectiemomenten en verschillende sprekers zullen we tijdens de ochtend- en avonddiensten verder op dit thema ingaan.

Diensten & lezingen

Safe walls

Woensdagavond - dienst

Daar is het dan. Je bent net aangekomen op de Betteld en je zit klaar voor de eerste dienst. Waar beginnen we? Heel makkelijk, bij het begin. Want, wat zijn deze muren precies? In deze eerste dienst zal Henk Bakker het thema introduceren en zullen we specifiek ingaan de positieve aspecten die deze muren voor ons bieden.

The Wall of Fame

donderdagochtend - lezing

Iedereen heeft behoefte aan de beschermende werking van de muren rondom ons hart. Maar hoe zien we dit terug in de maatschappij? Heeft de maatschappij hier misschien invloed op? Arie de Rover, bekend als schrijver van onder andere het boek ‘Leven na de genadeklap’, gaat hierover spreken in de dienst van donderdagochtend.

Breaking Walls

DONDERDAGAVOND - dienst

Goed, die muren dus. Heel fijn die bescherming die ze bieden, maar alles heeft voor- en nadelen. Welke nadelen zijn er eigenlijk? Moeten we wel op die muren willen vertrouwen? Henk Bakker zal deze donderdagavond spreken over de negatieve aspecten van deze muren rondom ons hart: ze houden ons op afstand van anderen en met God.

Building Relationships

vrijdagochtend - lezing & Q&A

Deze ochtend gooien we het eens over een andere boeg. Wilbert Weerd en Jantine Stam van hulpverleningspraktijk “Dichterbij Herstel” komen vertellen over een onderwerp waar zij heel veel over weten: de schoonheid en gebrokenheid van seksualiteit. Wilbert gaat ons een hoop vertellen over seksualiteit in de bijbel, gecombineerd met neurologie en fysiologie. Daarnaast zullen ook seksuele zonden en beschadigingen besproken worden. Na de lezing heb je uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen aan Wilbert en Jantine tijdens een Q&A.

More Than Walls

VRIJDAGAVOND - praise & prayer

Hét hoogtepunt voor de zangvogeltjes onder ons. Vrijdagavond zal in het teken staan van aanbidden en gebed. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de mooie verhalen en ervaringen te horen van mensen die willen getuigen van hun geloof in Jezus Christus.

MORNING CELEBRATION

zaterdagochtend - korte dienst

Moe van het feestje van afgelopen nacht? Geen paniek. Zaterdagochtend zal een kortere dienst zijn die in het teken zal staan van dankbaarheid en aanbidding. 

BUILDING COMUNITY

ZATERDAGMIDDAG - dienst met avondmaal

Hoe blijven we under construction en hoe betrekken we hier anderen bij? Tijdens deze dienst zullen we terugblikken op de conferentie en zullen we het hebben over het zoeken van verbinding binnen je eigen kerk, stad en vereniging. De dienst zal worden afgesloten met het vieren van het Heilig Avondmaal.

Sprekers

Henk Bakker

Hoogleraar theologie

Henk Bakker doceert aan de Christelijke Hogeschool Ede, aan de VU Amsterdam en aan het Baptisten Seminarium. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar aan de VU op de McClendon Chair for baptistic and evangelical theologies.

Henk doceert aan het Seminarium dogmatiek, hermeneutiek, ethiek en Bijbelse theologie. Hij is zelf vijftien jaar predikant geweest.

Arie de Rover

Spreker, SCHRIJVER & coach

Arie de Rover is spreker, schrijver en coach. In 2012 verscheen zijn boek Leven na de genadeklap, over hoe hij een tiental jaren ervoor een klap moest meemaken om uit overgave en genade te gaan leven. Voor die omwenteling werkte De Rover in het bedrijfsleven.

Wilbert & Jantine

dichterbij herstel

Dichterbij Herstel is de christelijke hulpverleningspraktijk voor psychosociale- en relatietherapie in Veenendaal.

Wilbert Weerd is in 2011 gestart met Dichterbij Herstel. Hij geeft relatie- groeps- en individuele therapie. Daarnaast geeft hij lezingen, trainingen en workshops.

Jantine Stam is psychosociaal therapeut. Ze geeft zowel individuele- relatie- als groepstherapie. 

Tracks & workshops

Tijdens de conferentie heb je de keuze uit verschillende tracks en workshops. Meer informatie hierover volgt later.

PGT

Speciaal voor jou is er ook bij deze Live it! een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Deze mensen hebben een paar dagen apart gezet om deze conferentie mee te maken en te luisteren naar wat jij te vertellen hebt. Vond je de dienst bijzonder? Wil je ergens over doorpraten of ben je juist heel erg bemoedigd? Kom dan gerust naar een van de PGT’ers. Zij luisteren graag naar jouw verhaal. 

Overtuigd? Schrijf je nu in!