Programma Live it! Event week

Zaterdag 8 mei - Zaterdag 15 mei

Hieronder vind je het programma voor deze Live-It! event week

Activiteitenprogramma

Er zijn drie typen activiteiten: individuele activiteiten, reflectiegroepsmomenten, en activiteiten met alle deelnemers van de Live it!

Individueel

De talks zijn individueel te beluisteren: ze komen ’s ochtends online en zijn af te spelen met beeld via YouTube. Ook de gebedswandeling is individueel. Verder staat het Pastoraal Gebedsteam voor je klaar om één op één met je en voor je te bidden. Dit zal via Zoom zijn, de link ontvang je in je mailbox.

Reflectiegroep 

Met de reflectiegroep zijn er drie gezamenlijke activiteiten: het kennismakingsmoment en de reflectie op de eerste en tweede talk. Verder zijn er challenges die je met je groep kunt doen gedurende de week. Hier kun je zoveel tijd in investeren als je zelf wil.

Alle Live it! deelnemers

Op zaterdag 15 mei  zal de derde talk live te volgen zijn in de livedienst, en zal er een activiteit met alle Live it! deelnemers op Gather.

Zaterdag 8 mei

Let's meet
Kennismakingsmoment - Reflectiegroep

Bij deze kennismakingsactiviteit leer je je groepsgenoten beter kennen en trappen we de Eventweek af! De openingsvideo gaat live om 11:00.

Starttijd: Samen inplannen met de reflectiegroep, op een tijd naar keuze.

Klik hier voor de reflectievragen.

Start Challenges
Door de week met reflectiegroep

Aftrap van de challenges. Halen je groepsgenoten en jij gelijk de top 10?

Starttijd: Samen inplannen met de reflectiegroep, op een tijd naar keuze.

Maandag 10 mei

Breakfast prayer - 8:00 - 8:30
Ochtendgebed - PGT

De dag samen met God beginnen door online gebed en met het gebedsteam.

Van 8:00 tot 8:30 (sorry uitslapers 😉

AND ASCENDED INTO HEAVEN - 11:00
Lezing door Sam Wells - Individueel

Sam Wells inspireert ons naar aanleiding van Jezus’ Hemelvaart.

Starttijd: De première zal om 11:00 zijn, daarna zal het terug te kijken/luisteren zijn.

REFLECTIEMOMENT
Reflectiemoment - Reflectiegroep

Vandaag ga je voor de tweede keer je groepsgenoten ontmoeten, dit keer om na te praten over de talk aan de hand van reflectievragen.

Klik hier voor de reflectievragen.

Bidmoment - 20:00-21:30
Bidmoment - PGT

Van 20:00 tot 21:30 zitten er mensen voor je klaar om één op één met je en voor je te bidden en danken. Als je graag op een ander tijdstip wilt afspreken, kun je een mail sturen naar gebedsteam@ifes.nl

Dinsdag 11 mei

breakfast prayer - 8:00 - 8:30
Ochtendgebed - PGT

Van 8:00 tot 8:30

Wandelend bidden
Gebedswandeling - Individueel of met groep

Zoek een goede wandelroute uit, weg van alle laptopschermen en afleiding, en praat met God over de dingen die je bezig houden.

Starttijd: Zelf inplannen op een tijd naar keuze.

Challenges
Challenges - individueel of met groep

Er zijn geen talks vandaag, dus misschien wel een mooie gelegenheid om lekker veel challenges te voltooien!

Woensdag 12 mei

breakfast prayer - 8:00 - 8:30
Ochtendgebed - PGT

De dag samen met God beginnen door online gebed en met het gebedsteam.

AND WILL COME AGAIN IN GLORY - 11:00
Lezing door Sam Wells - Individueel

Sam Wells inspireert ons naar aanleiding van Jezus’ wederkomst en wat het complete verhaal van de Bijbel voor ons betekent als kerk vandaag de dag.

Starttijd: De première zal om 11:00 zijn, daarna zal het terug te kijken/luisteren zijn.

reflectiemoment
Reflectiemoment - Reflectiegroep​

Vandaag ga je opnieuw je groepsgenoten ontmoeten om na te praten over de talk aan de hand van reflectievragen

Starttijd: Samen inplannen met de reflectiegroep, op een tijd naar keuze.

Klik hier voor de reflectievragen.

Pastoraal Gebedsteam
Bidmoment - PGT

Van 20:00 tot 21:30 zitten er mensen voor je klaar om één op één met je en voor je te bidden en danken. Als je graag op een ander tijdstip wilt afspreken, kun je een mail sturen naar gebedsteam@ifes.nl

Donderdag 13

breakfast prayer - 9:00-9:30
Ochtendgebed - PGT

De dag samen met God beginnen door online gebed en met het gebedsteam.

HEMELVaart

Geniet van je vrije dag! Er is op deze dagen verder geen programma.

Vrijdag 14 mei

breakfast prayer - 9:00-9:30
Ochtendgebed - PGT

De dag samen met God beginnen door online gebed en met het gebedsteam.

Workshops

Je kan kiezen uit drie verschillende workshops. Hier maak je in het begin van de week een keuze voor, via een formulier die naar je gemaild is (check je spam). Ze worden live gegeven en zijn niet achteraf in te halen.

Scroll naar beneden om te lezen welke toffe workshops er gegeven gaan worden!

Zaterdag 15 mei

Gather - 20:00-...
Livedienst met paneltalk 'Hoop in de tussentijd' als onderwerp. En natuurlijk online interactieve groepssessie - alle deelnemers
De laatste dag van de Live it sluiten we live af in Gather. Je hebt hier een link voor gekregen in je mail (check je spam). Tijdens deze livedienst is er een paneltalk over ‘Hoop in de tussentijd’,  houden we een collecte en maken we het winnende groepje bekend die het felbegeerde BBQ-pakket heeft gewonnen!
Daarna kunnen we online borrelen in de lounge, waarbij er ook een online infomarkt is ingericht en je zelfs kunt speeddaten!
Gezelligheid kent geen tijd, dus de borrel heeft een open einde. Je moet alleen wel zelf voor een hapje en een drankje zorgen.
Starttijd: 20:00

Waar: Online, je ontvangt een mail met de uitnodigingslink (check je spambox)

Pastoraal Gebedsteam

Van 20:00 tot 21:30 kun je samen met het gebedsteam bidden, deze keer tijdens het afsluitingsevent van de Live-It op Gather.

Week challenges met je reflectiegroep

Week challenges

De hele week zullen er challenges gedeeld worden in de categorieën Sociaal, Hoop en Ludiek. Samen met je reflectiegroepje zal je kunnen strijden om de hoofdprijs: een BBQ-set. De challenges-ranglijst zal dagelijks een update krijgen.

Het is optioneel om aan deze challenges mee te doen, en je kunt er zo veel doen als je zelf wil. Verder is het een ideale manier om eens nét wat anders met je geloof bezig te zijn, en om je reflectiegroepsgenoten beter te leren kennen.

Sprekers

Sam Wells

PRIESTER IN DE KERK VAN ENGELAND

Samuel Wells is een Engelse priester van de Church of England. Sinds 2012 is hij vicaris van St Martin-in-the-Fields in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King’s College London. In 2018 werd hij geïnstalleerd als Honorary Canon Theologian of Guildford Cathedral.

Samuel Wells zal de twee lezingen verzorgen.

Tirtsa en Laurens

IFES-Studentenwerkers

Tirtsa en Laurens gaan met elkaar in gesprek over ‘Hoop in de tussentijd’. Dit onderdeel bestaat uit persoonlijke verhalen en ervaringen, met ruimte voor Q&A. 

Tirtsa en Laurens verzorgen de paneltalk tijdens de live-dienst op zaterdag 15 mei in Gather.

PGT

Pastoraal Gebedsteam - Staat altijd voor je klaar​

Speciaal voor jou is er ook bij deze Live it! een Pastoraal Gebedsteam (PGT) aanwezig. Het gebedsteam bestaat uit oud-IFES studenten, en zij nemen graag de tijd om de Live it! mee te maken en naar jouw verhaal te luisteren en voor je te bidden. Wil je ergens over doorpraten, ben je juist heel erg bemoedigd, of wil je ergens anders voor bidden of danken? Het PGT zit voor je klaar op maandag-, woensdag- en zaterdagavond. Ze zijn te bereiken via de zoomlink uit de tweede infomail.

Klik gewoon op de link, en je komt in een zoomscreen met 1 PGT’er die je verder helpt en met een gebedskoppel in een aparte break out room zet waar je in alle rust en zonder gestoord te worden door anderen kunt bidden of je verhaal kunt doen.

PGT

Daarnaast kan je je gebedspunten mailen naar gebedsteam@ifes.nl, dan zal het gebedsteam samen voor jouw gebedspunt bidden.

Wil je iets meer tijd om ergens over door te praten, of doe je dat liever in real life? Stuur dan een mailtje naar gebedsteam@ifes.nl met daarin je telefoonnummer en de stad waarin je woont, en we zoeken een PGT’er met wie je apart een moment kan afspreken om te praten en te bidden.

Workshops - Vrijdag 10:00

Opgaveformulier staat in de tweede informatiemail

International justice mission (IJM)

Een einde aan onrecht. Een einde aan moderne slavernij. Eerlijke handel. Is dit mogelijk? Vaak lijken onze goede bedoelingen niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Michiel Keijts deelt in deze workshop verhalen van hoop aan de hand van het werk van IJM: International Justice Mission. Als echtgenoot, vader en spreker bij IJM houdt hij zich bezig om juist deze hoopgevende verhalen te vertellen. En of dat meer dan een druppel is? Kom en ontdek het zelf!

Workshop taal: Nederlands

Veerkracht: wanneer hoop en geduld elkaar omarmen.

Veerkkracht is de mogelijkheid om jezelf aan te passen in moeilijke omstandigheden. Maar veerkracht alleen is niet genoeg, we hebben ook geduld en hoop nodig. Deze drie samen zorgen ervoor dat we, juist in deze tijd van Covid, om kunnen gaan met moeilijke momenten in ons leven. Dit is niet omaar een normale ervaring, maar iets bovennatuurlijks, dat ingebakerd zit in ons geloof. Jezus is ons voorbeeld en onze bron van kracht, geduld en hoop. In deze workshop zul je hopelijk meer ontdekken over hoe je kunt groeien in veerkracht, geduld en hoop door te luisteren naar het onderwijs, door erover te praten in breakout rooms met medestudenten en door vragen te stellen in de Q&A. Ik kijk uit naar deze ‘reis’ samen!

Over Francina de Pater:

Francina was een IFES student in Nederland en internationale student in Costa Rica. Deze ervaringen hebben haar gevormd en uiteindelijk geleid naar wat ze nu doet. Ze heeft 14 jaar in gewerkt bij een organisatie die contact legde met mensen in de prostitutie. In 2012 werd ze de directeur van ISM, de internationale tak van IFES in Nederland. In 2017 werd ze ook de ISM coördinator voor IFES Europa. Ze is een getrainde coach en counsellor en sinds 2009 de eigenaar van ‘Precious coaching & training’ dat coaching aanbiedt en trainingen gespecialiseerd in trauma’s, burnouts, stress en pastorale zorg. Francina is getrouwd met Arie. Ze hebben samen 3 kinderen (2 van hen zijn nu studenten) en leven in de ‘kaasstad’ Gouda. 

Workshop taal: Engels

Hope for the nations

De workshop Hope for the Nations gaat over veelkleurigheid. God heeft aan Abraham beloofd dat Hij een zegen zal zijn voor alle volken. Wat betekent dit nu vandaag en waarom geeft ons dit hoop? In deze workshop staan we stil bij de rijkdom van diversiteit en denken we na waar we dit zien in ons eigen studentenleven. De workshop geeft je achtergrondinformatie, een persoonlijk verhaal en is lekker praktisch.  

De workshop wordt gegeven door: Jan Joost Snoek, internationaal studentenwerker in Leiden en Dr. Betty Sari, internationaal studentenwerker in Den Haag. Zij zullen hun ervaring en kennis delen tijdens deze workshop en er is ruimte om vragen te stellen.

Workshop taal: Nederlands / Engels